Title: Prosecuting info on 'may be' anti dating&
some other details that did arouse some anger.

  

Letter nr 01/
De brief, nr 01.

 

  Homepage         Story index        Letter index        

  
Posted 13 April 2003  

Zaak: Maartje Doetz tegen (verdachte) Reinko V.
Datum aangifte: Ergens in Oktober 2001.
  
Opmerking 1 (vooraf): Nog steeds heb ik de feiten van de aangifte niet gelezen hoewel mijn advocaat (inzake de beide 'glaswerken') ze wel in zijn bezit heeft. Ik overweeg om de gehele aangifte integraal te publiceren zodat iedereen die daar behoefte toe voelt zich een correct beeld van alle feiten kan vormen.

Opmerking 2 (vooraf): Ik hoop dat Maartje dit niet leest, simpelweg omdat ik liever nooit meer iets met haar te maken heb. Maar Maartje, voor het geval je dit wel leest wou ik je graag wat vragen: Was het jou vader die mijn autoruit kapot geslagen heeft vlak voordat ik door de politie werd verhoord? Of was het één van je andere kenissen? (Ik schat de kans op 'papa hulp' op ongeveer 80%, dit is gewoon gebaseerd op statistische overwegingen zoals het gemiddeld aantal kapot geslagen auto ruiten in deze straat op jaarbasis. Hele simpele statistiek hoor.)

Opmerking 3 (aan de politie): Zie opmerking 2, ga nu eens achteraf bij jezelf na waarom jullie zo hardnekking bovenstaande autoruit NIET onderzocht hebben? Ik dacht dat ik daar vrij duidelijk over was tijdens het verhoor, maar er is meer: Al die uniform agenten ga eens bij jezelf na waarom jullie zo hardnekkig steeds aan mij lieten zien dat je mij in de gaten hield? Één of ander blondje roept 'Een muis!' en jullie gaan op rattenjacht? 

 

Geachte dames en heren procureur,  

De hoofdmoot van deze brief is vrij eenvoudig; Ik geloof eigenlijk niet zo veel van die zogenaamde 'technische fout' die opgetreden zou zijn bij het verzenden van uw brief aan mij waarin seponatie van boven genoemde zaak aan de orde was. Volgens uw informatie bent u ergens in september 2002 tot seponatie overgegaan, maar aan de balie was uit het computer systeem niet te halen op welke datum dit dan gebeurt zou zijn. Ik nam de vrijheid om uit het gedrag van de balie medewerkster te concluderen dat één en ander 'nogal vreemd' is, ook vond ik het vreemd dat mijn materie viel onder 'bijzondere zaken'. Wat is er zo bijzonder aan? Wat?

Wederom gevoel ik de behoefte om te debiteren dat de (sociale) classificatie van 'lafbek' een terechte classificatie is, maar buiten dat is de (cognitieve) classificatie van 'oer-en-oer stom' ook terecht. Tesamen geeft dit een situatie waarin u overduidelijk als professional ondermaats functioneerd, om uw onvermogen als professional toe te dekken doet u mededelingen aan de pers als 'Wij zijn ons van geen enkel conflict met de man bewust'. 

Uiteraard is het lokale sufferdje ook niet behept met het meest briljante deel van het nationale journaille, maar volgens mijn bescheiden mening moet je toch wel oer-en-oer stom zijn om te debiteren dat er van geen enkel conflict sprake is na een vijftal geslaagde ruitmeppers operaties. Maar, zoals altijd in uw geval, er is meer: Is het niet kristalhelder uit mijn politie verklaringen dat ik bepaalde 'seponatie informatie' ontbeer? Sukkels lijkt mij wederom een gepaste omschrijving van uw gezamelijke kwaliteiten in deze. 

Verdergaand volgens deze lijnen, kijk nu eens in die brieven die jullie nooit beantwoord hebben. Daar moet toch ook uit blijken dat bepaalde 'seponatie informatie' niet bij mij terecht is gekomen? Ja ja, ook dit aspect kan men classificeren; laten we dit maar 'Volslagen rand debiel' noemen. Of ga ik nu te ver en is dit schrijven nodeloos grievend zonder enkele reden daartoe? Misschien zijn er sommigen die denken dat dit schrijven 'node grievend' is en in hoge mate van waarschijnlijkheid reken ik mijzelf tot deze groep. 

Laat mij voorgaande even samenvatten; Ik denk dat er geen hout klopt van dat seponatie verhaal en dat er geen hout klopt van die 'technische reden' waarom ik geen brief zou hebben gekregen. Daarom denk ik dat er helemaal geen echte seponatie heeft plaatsgevonden en dat het spul gewoon in het archief is gekwakt op het moment dat men doorhad 'wie' ik eigenlijk was. Kortom: lafbek gedrag. 

_________________________________________________  

Maar, zoals altijd in uw geval, er is meer. Om diverse redenen is een klein bedrijfje compleet falliet gegaan, dat is helemaal niet voor de 100% uw oorzaak (ikzelf zat ook nogal stuk een lange tijd) maar jullie gedragingen waren toch relatief beslissend. Laat mij een willekeurige greep doen uit het geheel:

  • De gretigheid waarmee de geüniformeerde politie mij af en toe liet weten 'Wij houden jou in de gaten' was zonder meer opmerkenswaardig.
  • Op advies van de politie kon ik ineens niet meer adventeren in bepaalde media.
  • De reclassering was van plan om aan de rechter een beroepsverbod te vragen.
  • Ik had eens toevallig een politie agent aan de lijn die bijles voor zijn zoon nodig had, op de achtergrond hoorde ik hem zeer verbaasd aan zijn collega's zeggen van 'Hij geeft nog steeds bijles!'.


Deze zaken zijn aantoonbaar gebeurt, ik kan nog wel wat meer noemen zoals de inhoud van bepaalde opmerkingen van groepjes studentes in de binnenstad die zo 'toevallig' binnen gehoorsafstand gedebiteerd werden. Ja ja Maartje, reuze bedankt daarvoor, daar zat ik echt op te wachten zo vlak na 11 september. Ga jij maar eens nadenken over Erfurt, lijkt me wel goed voor je ziel. 

_________________________________________________  

Na deze laatste en lichte 'shock and awe' (waar trouwens niemand aan dood gaat) is het tijd om het lokale OM te wijzen op haar plaats in dit schrijven, in deze brief. Misschien overwegen jullie om mij omtrent deze specifieke inhoud te vervolgen, maar helaas dit is geen echte brief. Het is maar een verhaaltje, net als dat van die 'technische fout'. En die psychologie studente, die Maartje Doetz heet toch helemaal niet so? Nee hoor, dat is gewoon een fictief karakter en alle overeenkomsten met de realiteit zijn helaas volkomen toevallig. 
Maar ja, nu krijg je een koekje van eigen deeg; Jullie hebben de grens van het betamelijke opgezocht en dat doe ik dan ook maar....  Wij vervolgen met wat grootschaliger spul in het volgende:

_________________________________________________  

Ook in dit schrijven moet ik vermelden dat er zeer waarschijnlijk veel waar is aan wat ik de trigger hypothese noem, met andere woorden dat ik 'per ongeluk' de aanslagen van 11 september tot zo'n groot succes heb weten te maken. Het is vreemd om te constateren dat de overheid (tenminste al die delen van de overheid waar ik mee te maken krijg) zo star hiermee omgaat. Om met recente termen te spreken, denken jullie nu echt dat ik een soort van Iraakse informatie minister ben? 
Ik ben jullie gedrag wel zo spuugzat, je kunt je niet voorstellen hoe zat ik van dat stomme gedoe ben. In dit kader is het logisch dat ik laatst in januari van dit jaar dolblij was met die kaping van een officier van justitie. En hoewel er op die dag min of meer 'drie klappen' waren (wist ik natuurlijk echt niet van tevoren, hadden er ook vijf of zes kunnen zijn) moet ik wederom de classificatie 'volslagen rand debiel' van stal halen. Want waarschijnlijk zullen jullie zeer zorgvuldig juist niet onderzoeken of er misschien een gemeenschappelijke bron aan die drie tikjes lag. Nee nee, jullie zijn de lafbekjes en daarom zal je dat niet onderzoeken.

En voor het geval je niet bij die lafbekjes hoort, dan zal je proberen vanuit één of ander vijandsbeeld één of andere zaak tegen mij op te bouwen. Dit zal uiteraard ook weer falen want ik ben geen vijand, maar ja als jullie alleen maar vanuit vijandsbeelden kunnen werken dan moet dat maar.... (Maar ik blijf dan natuurlijk op een 'juridisch veilige' afstand). Als jullie geen respect voor al die doden hebben dan heb ik geen respect voor jullie, maar laat ik geen zinloze toekomstige projecties uitdelen en nu stoppen met dit schrijven.

 

 

 

 

Met vriendelijke groeten aan uwe conitieve hoogheden waarvan de maat onmeetbaar is,

 

 

 

Reinko Venema, (the shaker of prosecuting stuff).

 

 

 

 

back to part 20b

 

 

 

 

 

 

 

 

Oops, oops this was rough! This sure was rough writing and what will the long term outcome of this be?
Will the local courts get a bit of speed now and soon make the trial of the next cases against me? Or are those cases suddenly put into 'sepot' (=depot) too? You just never know with these folks, you just never know.

And was it wrong for me to name 'her name' or was this wise? After all, a long time ago I mentioned this possibility and now it is done. It is just done, sorry for the inconvinience but again to many months did go by. But this sure is 'on the border', that hefty 'soul advice' might be unwise in the long run. Who knows, we just wait and see what the future has in store for some of us and what echo's from the past mulitply in dangerous ways.  

 

    Back to intro        Back to Part 20b  

 

 

Title: I want my Taliban axe back from the local crap tellers.
Anthrax is still puzzling my mind, can it be some real coincidence? I hope it is, that would be nice and making stuff more 'juridical safe'....

 

_____________________________________________________________

  Homepage         Disclaimer to these pages        Part XX        Part XXb       Index to birth of Kweb