Title: Prosecuting info Part VI;
What content to this one, ridiculizzzation or so?

  

The letter nr 06/
De brief nr 06.

 

Homepage         Story index        Letter index        

  
Posted 19 April 2003  

Zaak: Maartje Doetz tegen (verdachte) Reinko V, deel VI.
Datum aangifte: Ergens in Oktober 2001.

  
Opmerking 1 (vooraf): Wat een rust, eindelijk een hele dag geen schrijven gericht tegen briljante wedewerkers in zekere overheidsgebouwen. Gisteren was het Goede Vrijdag, en gisteren had ik eigenlijk ook een afspraak met Frits. Maar ik had eigenlijk geen zin, dat overheidsspul maakt zich met de dag meer totaal irrelevant en dat moet ik dan maar respecteren. Maar ik hak door, ik hak door. 

Opmerking 2 (vooraf): Heerlijk voorafje bij dit zesde schrijven is een grappig 'moreel dilemma'. Mag ik bijvoorbeeld schrijven 'Die MBO agentjes vinden de emoties van een blond krampkutje veel belangrijker dan die 3000 doden van een paar maand eerder'? Mag dat?
Ja, dat mag. Klinkt misschien niet zo politiek correct, maar als ik een homo was geweest zouden de agentjes dan met hetzelfde enthousiastme doorwerken? Geloven we dat nou echt? Kom nou....
Zoals altijd is het geheel zodanig opgezet dat alle 'juridische aanvallen' uiteindelijk de '11 september kwestie' moeten beantwoorden. 

Opmerking 3: In deel VI is deze opmerking nr 03 overduidelijk alleen maar bladvulling. Het zij zo, maar toch heb ik de vage indruk dat er ergens een aardappelschilmesje ligt to wachten op één of andere officier van justitie. Het zij zo, dat mesje zal ooit weer snijken en jullie mogen slikken...

 

Geachte dames en heren procureur,  

 

Gistermiddag had ik eigenlijk een afspraak met Frits, maar ik had eigenlijk niet zoveel zin om weer aan te moeten horen dat er bijv naast schizofrenie nog 'iets anders is', een iewat afgezwakte vorm, en dat daar misschien een mogelijkheid tot diagnose stelling ligt. Vanwaar die hardnekkige neiging om mij één of andere geestesziekte aan te praten, dat is zonder meer een vreemde neiging van het 'forenzenspul'.

Misschien een bepaalde beroeps deformatie, ik snap het niet. Laat ik even rustig verdergaan met ridiculisatie van Frits (het was eigenlijk een andere shrink, maar het concept 'Frits' is wel een leuk en handzaam concept). Voorbeeld conversatie:

Reinko: Ik heb het nu ongeveer 15 maanden intensief onderzocht en ik ben tot de conclusie gekomen dat er veel kanten waar zijn aan de 'trigger hypothese'.

Frits: Oh ja, dat is duidelijk 'cognitieve stoornis'. Dat komt van drugs. 

Reinko: (??) Nee, ik zeg dat ik dit aan alle kanten onderzocht heb (voor zover als dat kon) en dat het zeer waarschijnlijk klopt dat er iets vreselijk fout is gegaan.

Frits: Op het moment dat jij een bepaalde 'hypothese' hebt, zonder een sluitend bewijs daarvoor, en je gaat in die hypothese geloven, dan.... (korte pauze)  ...Dan heb je vanaf dat moment cognitieve functiestoornis.

Tja, wat moet ik daar nu mee? Zie je hoe totaal en hoe fundamenteel hier twee mensen totaal langs elkaar heen praten? Zie je ook de hoge muur aan lariekoek waarmee men mij graag wil inbedden?
Denk nu eens aan al die NASA ingenieurs die onderzoek doen naar het hoe en waarom van de shuttle ramp, zij zullen een grote hoeveelheid hypotheses aannemen en van daaruit de ramp proberen te verklaren. Aan het eind heeft men dan vaak een werkzame hypothese over, vaak zal die ook niet in detail juist zijn maar op een gegeven moment 'moet je iets'. 

En als ik zeg 'Ik heb vijftien maanden lang intensief onderzocht...' dan is het 'Lariekoek, dat komt van drugs'. Het is droef om achteraf to constateren dat meneer 1-steen ontzettend gelijk heeft met zijn uitspraak 'In dit leven zijn twee dingen oneindig, het eerste is de oneindigheid van dit heelal en het tweede is de domheid der mensen.'.

In plaats van een beetje serieus nadenken over die antrhax aanvallen of bijv dat vierde vliegtuig op NY en zo vele andere zaken is het elke keer weer 'Dat komt van drugs'. 
Maar er zijn nog meer voorbeelden van dit vreemde paradigma, laat ik vervolgen met iets uit het begin van de afspraken met Frits.

_________________________________________________  

Frits: Dus jij hebt je nooit bezig gehouden met de productie van XTC?
Reinko: (??) Nee, waarom?
Frits: Nou jij bent best wel slim, hebt een academische opleiding en je zou dat toch kunnen doen? Jij hebt toch toegang tot die kennis?
Reinko: (???) Ja, ik zou dat kunnen doen ja. Ik heb dat nooit gedaan, waarom?
Frits: Oh, ehh, ummm (kijkt een paar seconden heel indringend). Nou gewoon, waarom heb je dat nooit gedaan? Je zou het toch kunnen?

Etc etc, ik snap echt helemaal niets van deze forenzen. Vanuit wat voor paradigma werken jullie eigenlijk, wat is je 'opus moderandi' zoals dat wel heet? Ik snap er gewoon niets van dat ik geen gewoon 'contact' kan krijgen over de relevante materie, met alle respect maar als wiskunde docent is men het wel gewoon dat men op hevig en fundamenteel onbegrip stuit. Maar dit gaat niet eens over wiskunde, gewoon over 'hoe komen mensen tot hun daden' en soortgelijk spul. Toch is er geen zinnig contact mogelijk.

Toch is het niet helemaal een tranendal, de laatste keer dat ik bij Frits was kwam Frits zelfs met de volgende (voor Frits zeker briljante!) vraag:

Frits: Maar hoe zou je dat nou uit moeten vinden dat jij wat met die kapers hebt te maken?
Reinko: Ja, dat is een goede vraag.... (Wacht een paar tellen en haalt diep adem)... Nou, kijk bijvoorbeeld je richt een complete tweede terreur organisatie op. Gewoon doen. En als, en als je dan geen enkele weerstand hebt dan is dat een ondersteuning van de trigger hypothese. Ja, dat soort dingen.
Frits: (??) Hmm, tja umm. En hoe zit dat dan met die bijlen? 

Etc etc, ja beste lezers het is allemaal zo simpel; Als de trigger hypothese waar is dan zou ik relatief weinig tot geen weerstand ondervinden bij het oprichten van complete terreur organisaties zoals al Qaida. Tja, kijk nu eens naar hoe al die terreur organisaties er op dit moment bij liggen, waarom waren er wel 20 vrouwelijke zelfmoord activistes tijdens die Moskou kaping van dat Opera gebouw? Dat is maar een detail, maar hoe oer en oer stom zijn jullie om alleen maar aan te komen met 'Heb je nooit xtc gemaakt?'?. Hoe stom? 

_________________________________________________  

Maar behalve dat drugs gedoe zijn er meer vreemde zaken geobserveerd die zonder meer deze revue moeten passeren. Ik begon voor de eerste of tweede keer serieus over de trigger hypothese en toen hadden we dit (het was niet Frits maar een collega, laten we de stijlfiguur Frits verder cultiveren):

Frits: Maar iemand die er zo uitziet? Uw kleding is duidelijk iewat afwijkend en dan zo iets? Hoe kan dat dan waar zijn?

Ja ik lieg niet, de 11 september trigger hypothese is lariekoek omdat ik geen conformist ben. Ik moet mij blijkbaar eerst zo kleden zoals die (halve gare) Balkenende of dat (nog stommere figuurtje) Donner (dat justitie lulletje). Maar wedden dat als ik in een net pak komt dat Frits dan weet:

Frits: Hoe kan het dat zo'n gladde conformist aan de wortel kan liggen van zo'n niet-conformistische daad als 11 september?

Even voor de duidelijkheid; dit laatste is niet echt gebeurt maar is verzonnen. Gewoon als illustratie van hoe het constant gaat. Ja Frits, geen idee of je dit ooit zult lezen, maar ik heb besloten om met onze gesprekken te kappen. Dit is zo volslagen zinloos langs elkaar heen en weer gepraat, jullie hebben voor mij gewoon afgedaan. Geef nu eens een minimale hoeveelheid respect aan al die doden, gewoon een piepklein beetje per dode geeft tesamen een beste bult respect, aub geen respect voor mij voor al die mensen die dood zijn.

Nogmaals, ik kap hiermee. Laten we nog één keer afspreken om het 'eindrapport' door te nemen dat naar justitie gaat. Misschien zie ik daar ook van af, ik weet het nog niet of ik jullie wel weer wil zien. Dus als we elkaar nooit weer zien, het ga je goed.

 

_________________________________________________  

 

 

 

En dan zijn we alweer aan het einde van det zesde deel in deze uiterst merkwaardige correspondentie die over zuiver fictieve materie gaat. Zal ik een stuk of dertig van deze fictieve brieven schrijven? Het lijkt misschien een beetje grof maar geloof mij maar, het kan altijd nog veel groffer hoor...
Zeg mijn lieve lezertjes, zullen die laffe overheids dienaren op deze fictieve brieven reageren? Mijn verwachting is dat er weer eens helemaal niets gaat gebeuren, ze wachten waarschijnlijk nog steeds tot ik een keer eens echt 'flip'. Maar helaas, dat doe ik niet. Langzaam bouw ik de spanning stukje bij beetje op en elk volgend 'fictief briefje' zal een ietsie pietsie groffer zijn.
Ja, ik heb er wel zin in; een echte 'showdown' zo vlak na Iraq. De generaal onder de naam Franks zei vlak voor de Iraakse oorlog 'We don't do body counts.'. (Dat is trouwens een rudimentair overblijfsel vanuit Vietnam, iets totaal anders eigenlijk want ik doe niet aan 'overdrijving' van 'vijandelijke doden').
Reinko zegt; Ik tel ook niet in dit 'lokale feestje' in deze 'showdown'. (&Wie helpt, ja wie helpt?)

 

 

 

 

 

Met vriendelijke groeten aan uwe conitieve hoogheden waarvan de maat onmeetbaar is,

 

 

 

Reinko Venema, (the butcher of Manhattan).
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oops, oops this was rough! This sure was rough writing and what will the long term outcome be of this? 
Will the local courts get a bit of speed now and soon make the trial of the next cases against me? Do they need 'more investigation'? Or are those cases suddenly put into 'sepot' (=depot) too? You just never know with these folks, you just never know.

Just one thing is sure, there will be more bodies needed before this government acts normal. This is sad from the one hand, on the other hand it was simply to be expected from 20 september 2001 or so. But I always thought, just a few extra bodies and the truth will be there, but this is not so. This is not so. 

 

 

 

 

Titel: Ik snap dat onbegrip niet als ik zeg 'Dat 11 september is een krankzinnige uitvergroting van mijzelf, gewoon krankzinnig'. Ik snap het niet, dat onbegrip. Waarom pakken jullie die moslims steeds, dat was toch maar instrumenteel mijn domme hufters? 
  
OnderTitel: Instrumenteel? Hufters? Bijlen in BeamerEnding? Kale koppen vol kogels? Reciting to martyrs? Want more? SARS is niet chinees. Gaten in het 'grote plaatje'? Geven verschuivingen in macht altijd doden? Het gewelds monopolie ligt bij de staat. Ligt het monopolie op geweld tegen de staat bij mij? Ja, ik ben blij. Is dit fictief of ben jij een dief? En wat is kunst, kan dat in een kut? Hevige gevechten bij Kut in Iraq&wat is de Chinese draak? Wie is Frits, en is hij nu wat bits? Nu stop ik maar snel, hé tot ziens daar in die hel. 

 

_____________________________________________________________

Homepage         Story index        Letter index