Title: Prosecuting info Part VII;
Content: Some info on the sex police, the hearing.

  

The letter nr 07/
De brief nr 07.

 

Homepage         Story index        Letter index        

  
Posted 19 April 2003  

Zaak: Maartje Doetz tegen (verdachte) Reinko VII, deel VII.
Datum aangifte: Ergens in Oktober 2001.

  
Opmerking 1 (vooraf): Week 1 van deze 'nasty letters' is nu vol. Ik moet zeggen dat het genoegen geheel aan mijn kant is. Misschien een tip voor dat procurend spul: print het allemaal eens uit. En probeer je dan eens een voorstelling te maken van wat ik voel voor jullie. 
Ja, probeer je dat eens voor te stellen, lekker lapje haat hebben jullie staan kweken. Zonder meer mijn complimenten hiervoor, zelfs die Bush van de andere kant van de waterplas is er niks bij. Gefeliciteerd, uw prestaties zijn onmetelijk van omvang. 

Opmerking 2 (vooraf): Laatst had ik een droom, ik was een eindje aan het wandelen en ik kwam een 'levend standbeeld' tegen. Dat was een hele mooie vrouw in een oud Grieks gewaad, zij had een blinddoek om en ook nog één of andere weegschaal (die volkomen uit balans was) in haar hand. 
Er was een beetje wind en van een vrij kleine windzucht viel het levend standbeeld om. Ik schrok en liep naar haar toe om haar te helpen, toen ik vlak bij was zag ik pas dat het vrouwe justitia was en ik zag duidelijk dat ze niet helemaal ok was.
Ik probeerde haar weer overeind te zetten en pakte haar bij haar schouders beet, ze voelde bewusteloos en haar hoofd viel opzij. Toevallig keek ik in haar linkeroor, dat was gek; het waren allemaal kleine ronde puntjes. Beter kijken in haar oor en ik zie al die puntjes een beetje bewegen, bah plotseling liet ik haar weer los. Al die puntjes waren maden en die maden zaten allemaal strak tegen elkaar aan en zij aten vrouwe justitia van binnen helemaal op. Geen wonder dat ze omviel van dat zuchtje wind. 

(Het was maar symbolisch hoor.)

 

Geachte dames en heren procureur,  

 

Naar ventje ben ik toch hè? Als u verder helemaal niets van mij wist maar u wel een recente foto mij gezien zou hebben, heeft u dan al een beetje de neiging om mij uit te schelden als u mij zou tegenkomen op straat? Nee? Ook niet een piepklein beetje?

Maar in dit briefje gaan we eerste even inzoemen (net als zo'n groen metaal kleurig vliegje dat graag eitjes kwijt wil) op het denigrerende 'papa hulp' dat in de eerste of tweede brief langs kwam. Ging over een auto ruitje dat kapot was. No big deal lijkt het toch? Gewoon een auto ruitje. Daarna gaan we verder lezen over de zeden politie (want ook hun bijdrage is min of meer significant geweest).

Maar goed, ik vertel gewoon de waarheid en jullie mogen lezen. Het was één of twee dagen voordat ik (eindelijk) bij de politie mocht komen om verhoord te worden, dat was ergens in november 2001.
Mijn oude autotje heeft zes ramen, één van die ramen zat vol met kinderstickers (dat vinden de kindjes leuk en het mocht van mij op het rechter achterraam). Toen was het zomaar eens ingeslagen, no big deal en kan gebeuren. Maar er lag geen steen in de auto, de radio was er nog gewoon (het frontje dan) en de auto papieren ook (was ik vergeten mee te nemen naar binnen). In de omgeving van de auto lagen ook geen stenen (want ik hou de boel redelijk schoon voor mijn deur). Zelfs de deuren zaten nog op slot.

Nou ja, wederom, no big deal en het is maar een auto ruitje. Wel vervelend dat het net het ruitje met de stickers was en ook gek dat er niets gestolen was. Misschien een dief die geschokken was van iets of zo, no big deal. Dief&achterruit? Ach laat maar zitten.

Maar bij het verhoor door de zedenpolitie (meer daarover beneden) werd er opgemerkt dat "De vader was onzettend boos geweest en was echt bijna naar jou toegegaan.". Oh, nou dat mocht best van mij, maar er was niemand geweest; "Nu zijn we vier weken verder maar er was wel een auto ruitje stuk (eer)gisteren, verder niets bijzonders." Maar er viel geen kwartje aan de andere kant.
Later in het gesprek probeer ik nog even (details weet ik nu niet meer zo); 'Auto ruitje met kinder stickers stuk en niets gestolen uit de auto.' Maar geen vallend kwartje voor zover ik kon beoordelen.

De beide dames van de zeden politie snapten volgens mij niet helemaal goed van 'hoe het werkt', of van 'hoe mensen vaak met mij omgaan'. Van afstand kan ik natuurlijk helemaal niet beoordelen hoe één en ander allemaal in zijn werk gegaan is, maar er is toch een bepaalde mogelijkheid dat de indruk die deze beide zeden rechercheurs van mij hadden van invloed is geweest op het fanatisme van de MBO uniform lulletjes.
Daarom is inzoemen op het verhoor van belang lijkt mij, het spijt mij maar een zekere mate van ridiculisatie is weer op zijn of haar plaats.

_________________________________________________  

Daarom de hoofdschotel van nasty nummer zeven; Het verhoor door de zeden politie.
Meest belangwekkende uitspraken van beide dames zijn:

  • Maar is het niet gevaarlijk? (Inhoud van de website bedoelden zij.)

  • Schrijf je het met iemand anders, werk je samen? (Anders konden ze het niet beoordelen...)

Laat deze twee punten voor maar voor zichzelf spreken (nov 2001 en 'is het niet gevaarlijk?' ...). Maar laat ik zeggen wat ik zelf hoopte over de uitnodiging op het hoofdburo van politie te Groningen:

Ik hoopte min of meer dat het over 11 september enzo zou gaan. Op het moment dat ik daadwerkelijk naar de politie ging zat ik zelf net enorm in mijn maag met dat vierde vliegtuig op New York. Ook dat paste allemaal weer 'pixel precise' in 'the story' en binnen een uur of drie waren er 260 mensen dood. 
Maar ik ben weer vier dagen verder dus 'niet zeuren' en 'we maken er maar het beste van daar bij die politie' (want ik wist helemaal niet waaraan ik de eer te danken had).

Mijn hoop was dus het spul rond de elfde van de negende van dat jaar, verder kon het K zijn (naam niet belangrijk, maar wel onwaarschijnlijk dat het K zou zijn). Of het zou M zijn (Maartje dus, een volstrekt hypothetish figuur natuurlijk, maar M was nog onwaarschijnlijker dan K). 

Of een mengsel van het geheel, of een klacht van moslim organisaties of van weet ik veel wat. Op voorhand verwachtte ik de volgende 'gender tunneling' t.a.v. de rechercheurs:

  • 2 mannen, dan waarschijnlijk alleen 11 sept of gerelateerd aan 11 september (moslim klacht ofzo)
  • 1 man en 1 vrouw, als bovenstaande punt maar misschien aangevuld met K
  • 2 vrouwen, dan zou het waarschijnlijk M zijn met héél misschien wat 11 september spul erin.  

Dat was mijn inschatting van tevoren, er bleken twee vrouwen te zijn. De ene vroeg mij 'Wat denk je waarom je hier bent?' Toen zei ik dat ik dacht dat het over M ging. Maar de dames gingen helemaal niet door op de vraag van waarom ik dat dacht, ik dacht dat alleen maar omdat het om twee vrouwelijke rechercheurs ging. 
Achteraf denk ik dat jullie twee dit veel te zwaar hebben opgepikt, kijk nu eens naar de details; Ik wist 'haar achternaam' niet eens meer op dat moment. (Kwee nie of je zoiets op file hebt, maar daar is iets fout gegaan duidelijk....).

Nee, ik zat op dat moment nogal met dat vierde vliegtuig in mijn maag. Ik heb een leuk recherche klusje voor jullie; Was die vlucht op de één of andere manier een 'drugs vlucht'? In die zin dat er op deze vlucht (met Haïtianen) meer junks/smokkelaars waren? Nou als dat zo is dan wil ik dit graag weten (ja, serieus, je kunt altijd terugkomen op zekere fouten).

Maar van jullie kant snap ik het ook wel, komt daar iemand in een nogal vreemde zedenzaak langs en die zegt van; "Deze week had ik een volkomen andere schrijfstijl en binnen drie uur was er een vliegtuig uit de lucht op New York.".
Ja ik snap heus wel dat je dan denkt dat er ergens een steekje los zit, maar er was nogal wat kans dat er helemaal geen steekje los zit en dat dit inderdaad een 'pixel precise' smash was. 

Want het zou best kunnen dat een vliegtuig ongeluk op dat moment een ongeluk is, een technisch mankement en dat is alles. Probleem was alleen dat het exact op New York was en met een beetje zogenaamde 'Bayesaanse statistiek' ziet het 'ongeluk' er ineens helemaal anders uit... Nog steeds denk ik dat mijn zorgen terecht waren en dat dit vliegtuig anders niet neergestort zou zijn. 

Dat was dus wat ik op dat moment in mijn kop had, ieder zijn problemen kan je zeggen. Jullie wat krampkut problemen en ik had een vliegtuig vol in mijn kop Laat ik alle humor maar weer zorgvuldig verwijderen en het een beetje 'nasty' houden, weer zeg ik dat:

  • De emoties van een blonde krampkut veel belangrijker zijn dan die 3000 doden van een paar maanden eerder, en weer dat

  • Drie weken intensief praten over een neusbotje veel belangrijker is dan een grondige analyse van het Milaan vliegtuig en de Erfurt shooting. 

  • Ik niet snap waarom ik geen normaal contact met relevante overheidsdelen kan krijgen, is de analyse 'alleen deze overheid kan iets als Sebrenica doen' een terechte analyse? 

  • Ik wel snap waarom het internationale bedrijfsleven de laatste tijd van mening is dat Nederland politiek instabiel (of aan het worden) is? 

Hoe lang gaan jullie nog door met je kop in het zand steken? Hoe groot is jullie cognitief onvermogen, als ik echt 11 september 'gedaan heb' dan kan ik toch zoveel meer? En als ik op een verloren vrijdag avondje een mooie 'nachtmerrie op WallStreet' maak en zelfs het Witte Huisje raakt in gepaste paniek, hoe stom is deze overheid dan om helemaal niets te doen? Niets... Het is in dat soort omstandigheden toch wel begrijpelijk dat het internationale bedrijfsleven zich eens iewat over het hoofd gaan krabben, want inderdaad alleen onze overheid kan een .... (zie punt 3 hierboven). 

Ik stop maar weer, tot de volgende keer.

 

_________________________________________________  

 

 

En dan zijn we alweer aan het einde van det zevende deel in deze uiterst merkwaardige correspondentie die over zuiver fictieve materie gaat. Zal ik een stuk of vijfentwintig van deze fictieve verhaaltjes schrijven? Of zal ik stoppen en eindelijk eens mijn belasting biljet invullen? Of, veel leuker, de hele wand aan ruiten er bij de belastingdienst uitmeppen? Laatst had ik dat al bijna gedaan trouwens, maar voordat ik het echt ga doen wil ik dat nog even schriftelijk melden aan de locale officieren van justitie. Ja, echt waar, of is dit al een voldoende melding? Kan best, maar hoe zit dat dan met die oren? Zitten daar echt allemaal maden in en eten die zich echt een weg tot helemaal binnen in het diepste binnen van vrouwe justitia? Potjandorie, en waar is de glorie en wat is de rol van het internationale postzegel uitwissel informatisme? Is dit kunst of is dit kunstmatige therapie voor kwee-nog-nie-wie? Ho ho, geen humor toegestaan, alleen maar nasty stuff. Alleen maar nasty stuff, lets break it down:


nasty stuff
nasty stuf f
nasty stu ff
nasty st uff
nasty s tuff
nasty  stuff
nasty  stuff
nast y stuff
nas ty stuff
na sty stuff
n asty stuff
nasty stuff

 

 

Met vriendelijke groeten aan uwe conitieve schoonheden waarvan de blinddoek weg is,

 

 

 

Reinko Venema.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oops, oops this was soft! This sure was soft writing and what will the short term outcome be of this? 
Will the global courts get a bit of speed now and soon make the trial of the previous cases in favor of me? Do they need 'less investigation'? Or are those cases suddenly put outside  'sepot' (=depot) too? You just ever don't know with those other folks, you just ever know.

And was it right for me to name 'his name' or was this stupid? After all, a short time ago I did not mentioned this possibility and now it is not done. It is just not done, sorry for the inconvinience but again so little months did go by. But this sure is 'inside the border', that soft 'soul advice' from the last letter might be wise in the short run. Who knows, you just wait and hear what the past has in store for one of us and what echo's from the future ram back to the present in dangerous ways.  

 

 

 

 

Title: I want my Taliban axe back from the local cops.
Anthrax is still puzzling my mind, can it be some real coincidence? I hope it is, that would be nice and making stuff more 'juridical safe'....

 

_____________________________________________________________

Homepage         Story index        Letter index