Info for Dutch governmental figures (the fundamental cowards).
Also: The Mother of all despair is found.  

 

  Homepage         Disclaimer to these pages        Part XXI      Part XXIb        Index to birth of Kweb

 

  
Back to Part 21b

 

Posted 19 May 2003 

Ja, de moeder aller wanhopen is daar. Zo langzamerhand begin ik toch wel een acute schurfthekel te ontwikkelen tegen dat deel van Nederland dat zich 'de overheid' noemt. Is het echt waar dat er na ruim 50 jaar vrede alleen nog maar lafbekken over zijn? Is dat zo? Is het ook waar dat het bewijs van de 'fundamentele lafbek eigenschap' oa gevonden is in de gretigheid waarmee allerlei zogenaamde 'hogere ambtenaren' zo gretig lijfwachtjes accepteren? Is dat zo?
Hoe kan het dat 'lagere overheidsdienaren' mij zo vaak 'stiekum wat helpen' terwijl ikzelf geen enkel contact kan krijgen met de zogenaamde 'hogere overheidsdienaren'?
Wat kan ik zoal nog meer doen om met 'jullie' in contact te komen? Moet ik echt waar zelf maar eens flink rondhakken in een willekeurig publiek met één of ander stuk tuingereedschap dat ook wel bekend staat als 'bijl'? Moet dat?
Of is het wijzer om gewoon aan een paar 'buitenlandse vriendjes' te vragen om ook in Holland eens van zich te laten horen cq knallen? Is dat ultieme wijsheid?  

Ja, wat is wijsheid en wat is lafheid? Neem in gedachten eens een foto van de installatie van het nieuwe kabinet en dan zo'n foto van op het bordes met de konigin erbij enzo. Kijk eens naar die kopjes, moet ik mij tot de verpletterende mindset van een meneer Donner wenden of maak ik meer succes bij een intellectueel van het Harry Potter gehalte? Ik heb geen enkele behoefte om het 'op de man' te spelen, maar laten we er geen doekjes om winden; Als dit soort types helemaal bovenaan de sociale ladder terechtkomen, wat kunnen we dan denken van de rest van de mensen op de ladder? Het lijkt mij dat dit land een fundamenteel probleem heeft, een fundamenteel 'lafbek probleem' van mensen die zich als intellectueel voordoen maar alleen maar een te groot danwel te snel spraakcentrum hebben. 

Toch is lang niet alles wanhopig want ik kan gewoon merken aan allerlei kleine details dat er toch wel zo nu en dan wat mensen zijn die denken dat mijn kijk op de realiteit niet helemaal onzinnig is. En er zijn mensen die weten dat ik toch wel een beetje 'feit' van 'fictie' kan onderscheiden, dit neemt niet weg het feit dat ik tot op heden ten dage er niet in geslaagd ben om ook maar één zinvol contact met de overheid te verkrijgen omtrent de '11 september problematiek'.
Als ik de overheid was en ik zou doorhebben dat als er ook maar 1 procent waar is van deze 'problematiek' dan zou ik als de bliksem proberen wat meer informatie te vergaren, bijvoorbeeld bij de bron van deze '11 september problematiek'. Helaas, helaas, na zovele maanden mag ik veiligheidshalve concluderen dat de kwalificatie en classificatie van 'lafbek gedrag' een correcte classificatie en een correcte kwalificatie is. Honderdvijftig lafbekken in onze tweede kamer, vijfenzeventig meer in de eerste kamer en dan het kabinet er nog bij (want daar zijn de kroonjuwelen van lafheid te vinden).

Er is bij mij geen enkele behoefte om mijzelf te wentelen in leukigheidjes als 'Kijk eens wat er gebeurt als ik op 10 mei waanzinnig boos raak?' Nee, ik heb geen behoefte om mijn trotsheid op dat 'Saudi gedoe' te ventileren aan uw adres. Want dit 'gedoe', deze materie is alleen maar functioneel om contact met u te verkrijgen. Ik weet dat ik zal falen en ik weet dat als daadwerkelijk de 'bali bang-bang soep' daar is dat u dan hoogst verwonderd aan de media zult zeggen 'Wij zijn ons van geen conflict met deze man bewust.' Dat is wat u zult zeggen, want u bent de drager van de lafbek eigenschap en zelfs Saudi gedoe binnen Nederland zal waarschijnlijk niets helpen. Er zal alleen een verwonderd vragen zijn; 'Waarom wij?' En verder niets... 

Beste overheid der Nederlanden, ik had zoveel gehoopt op een min of meer zinvol contact en ook had ik gehoop op een min of meer zinvol budget en of medewerking. Helaas heeft het niet zo mogen zijn, de oorzaken interesseren mij niet overmatig. Of het feit dat jullie kennisachterstand altijd te groot is geweest of niet is voor mij niet relevant, wel relevant is het feit dat ik een zogenaamd 'Oorlogs Tribunaal' ben gestart en daarom waarschijnlijk de Nederlandse nationaliteit zal gaan verliezen (uit eigen keus dus). Dat laatste is dan jammer, maar met de nodige 'achteraf wijsheid' kan je niet zeggen dat je daar je best niet voor hebt gedaan. Ik heb een paar honderd brieven verzonden naar veel overheids instanties, er was geen enkele zinvolle respons en nu is het te laat om de schade nog te herstellen. 

Wat is wijsheid en wat is lafheid? Wijsheid is te weten dat ik zo langzamerhand niet meer op één dode meer of minder kijk, klinkt arrogant maar doen jullie anders? Lafheid is bijvoorbeeld zo'n stomme psycho shrink, zo'n forenzen psychiater in dienst van onze dappere overheid, echt waar zeggende 'Ik zou het niet eens willen weten, dat van 11 september enzo!' Tja, de lafbek mentaliteit is zeer ver doorgedrongen in deze maatschappij, dat 'Ik zou het niet eens willen weten.' is maar een van de druppels in een hele grote emmer boordevol met dit soort uitspraken, boordevol met die soort gedrag. Deze brief is niet voor niets de zogenaamde 'moeder der wanhoop' want wanhoop is wat ik voel als ik denk over de toekomst van ons zaliger samenzijn. Dus Nederlansche Staat, laat mij alles even samenvatten; Wat mij betreft is het nu toch wel echt oorlog en wat jullie betreft zal het altijd zijn van 'Wij zijn ons van geen conflict bewust...' Slaap wel lieve overheid, ga rustig slapen en ga goed slapen want waarschijnlijk heb je dat nodig in een bepaalde toekomst.

Ik wil graag afsluiten met een klein kunstwerkje waarin hooguit 1% van mijn zogenaamde 'haat' zit, het is maar een piepklein detail maar nogal significant. Denk er eens over na:

Titel; Hier zakt mijn broek nu eens echt van af.  
    

 ____________________________________________________

Om een leuk einde aan deze 'wanhoopsbrief' te breien wil ik graag een stukje citeren uit een boekwerkje uit het jaar 1926, het boekwerkje heet 'Toen - En nu!' en de prijs was een daverende 80 centen. Ja ja, 80 centen; dat was een duur boekje in 1926! Het is geschreven door W.G. van der Hulst....

Laat ik citeren uit hoofdstuk 5 (de Gouden Eeuw) paragraaf 4 (Van menschen die mooie dingen zien):

....En als hij naar zijn moeder keek, die in den Bijbel las, haar oude rimpelgezicht vroom gebogen over 't heilig boek, haar oude rimpelhanden eerbiedig gevouwen, o, dan kwamen er tranen in zijn oogen, tranen van blijdschap. Zoo mooi! Zoo mooi! 't Was alles zoo mooi! En als hij zelf in dien Bijbel las, van Abraham, die zijn zoon Izaäk offeren moest, en van David, en van den Here Jezus, - dan was het alsof hij zèlf ook het verdriet en de blijdschap van die mannen voelde in zijn eigen hart....
....En wie goed keek, kon wel zien, hoe mooi die schilder alles vond; die kon óók wel zien het verdriet en de vreugde van des schilders hart.
't Duurde niet lang, of hij was de knapste schilder van 't heele land.
Hij heette . . . Rembrandt.  

Nou, is dat niet een mooi citaat van de oude W G van der Hulst? Laat ik ook eens deze 'Hulst-stijl' proberen;

En éénieder, die nu nog niet, doorheeft dat, dat meneer Venema zoo gek is als den spreekwoordelijken deur, zal terstond ontvangen, den bijl door den keel. En zo sloeg hij, den niewen, Vader des Vaderlands, den dommen ambtenaren weder in 't gareel.
En in die dagen, woei er éénen frischen, en nieuwen wind door het gansche land, ja door alle natieën der Aarde. En de menschen zeiden teegen elkander 'Hij komt! Hij komt!' En de menschen wisten, hij zal verdelgen, ende verpletteren, met ijzeren vuist, doch slaan en strelen met éénen rechtvaardigen hand, al diegenen die horig waren aan de Slijm Wormen. ...

 

Nu lijkt het mij wel wijs om te stoppen, het moet wel een 'wanhoopsbrief' blijven toch? De groeters. Maar nog even alle gekheid op een stokje, het volgende is toch wel serieus:

Als er iemand is die enig idee heeft hoe ik op de één of andere manier aan voldoende budget kan komen om dit project nog een paar jaar voort te kunnen zetten; zet een keel op of stuur een briefje of weet ik veel wat. Doen! (Adres kan je met 'whois' makkelijk vinden dacht ik zo, telefoon is er niet meer.)

 

 ____________________________________________________

 

Back to Part 21b

 

 

 

 

 

 

 


End of extra text.

 

 


  

 

 

 

 

_____________________________________________________________

  Homepage         Disclaimer to these pages        Part XXI      Part XXIb        Index to birth of Kweb

 

Titel; Toen W.G. van der Hulst nog bij den Germaanse waffen SS zat was alles anders.  
       
OnderTitel; 'Echt waar' zei hij met éénen vroomen blik in zijnen oogen.