Two letters to the local cops. 

  

  Homepage         Disclaimer to these pages      Part XXIII        Part XXIVb        Index to birth of Kweb

 

  
Back to Part 24b

 

Posted 29 August 2003

It is what the title says, just two letters to local cops. All those four arresting cops and the one writing down my declaration are invited to think a bit further along certain lines.
Let me spell out a few of those lines for you:

  • The India blast was independent of my arrest, yes or no.

    • If you think 'yes', please go read further the local newspaper &
    • In case of a 'no' you can take this detail into account at looking at all blasts during this month of August
  • India was more or less the latest bomb(s) in the 'Tour the World' against the White House (meaning it is my version of 9/11 or their version of 9/11, please look at the actual facts of the deeds of America in those series of bombs...)

  • And the larger timescale is the one on the monthly/yearly level and it can be said that on the forehand this month would run out of hand. The trigger was the invitation for the 15 August courthouse session & it took me two full days of 'tunneling into stuff'. I just longed for a relatively quiet August / September but that did not happen.

With this all in the back of your mind you can read the next two (Dutch) letter to the local cops who did the arresting & the interviewing. 

 

The first letter (from 27 August)

 

Aan: De vier agenten die mij zo nodig moesten arresteren op zondagmiddag plm 17.00 uur &

De agent bij wie ik een verklaring aflegde over het gebroken GAK ruitje (sorry, naam vergeten).

 

Van: Reinko Venema, dat figuur dat geen 'contact' met Hamas & company heeft maar 'invloed'.

 

Onderwerp: Uitleg van de bomaanslag in India, de grootse in een heel decennium & ongeveer 45 tot 50 doden.

 

Beste agenten, vijf in getal;

 

Toen ik de straat ik kwam fietsen vroeg ik toch luid en duidelijk 'Oh oh, is een ruitje weer eens belangrijker dan 23 doden?'

Ik probeerde zelfs een arrogante toon in mijn stem te leggen maar op moment arrestatie wist ik al dat er weer 'wat gebeuren' zou, dat wist ik... Wel, ik moet constateren dat het zelfs twee keer zoveel werd, bijna 10 doden per ontmoette agent. Je kan veilig zeggen dat ik van een iets ander kaliber ben dan de doorsnee crimineel.

Wil je even weten hoe ik dat doe? Dat is namelijk heel simpel:

Ik update gewoon eventjes mijn website met woorden als 'En nu ga ik weer wat doen, mocht ik morgen niet updaten dan zit ik in een politiecel.'

Dat is alles, ik ben wel altijd eerlijk want als ik niet in een cel zit dan update ik natuurlijk wel... Eerlijk zijn, altijd eerlijk.

Vergeet niet, ik vroeg jullie klip en klaar 'Is een ruitje belangrijker dan 23 doden?' Denk daar maar eens over na, het werd zelfs twee keer zoveel. Was er niet één onder jullie die zelfs zei van 'Ja!'?

Verder ga ik dit in de periode voor 5 september nog eens herhalen anders geloven jullie mij niet, ik weet hoe het werkt want per slot van rekening heb ik jarenlang als wiskunde docent gewerkt. Ook dan observeer je exemplaren die het pas na tien keer voordoen eindelijk eens doorhebben hoe het werkt. Zo gaat dat, alleen schrijf ik nu niet met krijt maar met bloed. Veel bloed.

Maar dat zijn altijd de beste stukken van het verhaal, ik vraag en meestal heb ik binnen vierentwintig uur de leverantie via de media binnen. Verder is het juridisch helemaal veilig want als schrijver mag je schrijven wat je wilt, niemand is verplicht om te doen wat ik schrijf maar het gebeurt toch... Ja ja, let op mijn woorden; het is juridich veilig want ik heb nooit de garantie dat er wat gebeurt en ik heb geen invloed op waar het gebeurt. Alleen het tijdstip bepaal ik, ik zet de bommen aan en ik zet ze uit.

Dat was het, sorry dat ik misschien wat arrogant overkwam met 'Ik wil met het hogere echolon spreken', ik weet dat jullie een MBO opleidingkje hebben maar dat neemt helemaal niet weg dat ik jullie best wel respecteer. In ieder geval respecteer ik jullie meer dan die ovj-tjes die constant met een grijns op hun bek de boel wegwaaien of de zaak aan anderen overdragen zodra ze snappen hoet de vork in de steel zit. Dat is pas laf, pure lafheid en ik heb het zo vaak gezien dat ik niet anders meer verwacht van die 'hogere echolons'.

De groeters,

 

 

Reinko Venema.

______________________________________________ 

The second letter (from 29 August)

 

Aan: 1) De vier 'arrestatie agenten' & 2) De 'verklarings afleggings agent & 3) De hulpofficier van justitie & 4) De ovj in deze.

Van: Drs. R. Venema, Bedumerstraat 33, 9716 BB Groningen.

 

 

Groningen, 29 augustus 2003.

 

Onderwerp: Nadere verklaring bij het GAK ruitje van zondag 24 augustus, de bomaanslag in India van 25 augustus en wat er nog komen gaat op 5 september 2003.

 

 

Beste mensen,

 

Volgens mijn bescheiden inschatting geloven jullie nog steeds geen moer van wat ik beweer. Dat is jammer want het meeste van wat ik op voorhand beweer komt vaak uit, maar ik maak ook wel eens fouten. Ik ben gewoon eerlijk en laat nu een fout zien:

In een brief van eind juli 2003 beloofde ik min of meer 200 doden binnen Nederland aan de ovj (dit omdat een paar lieden in het gerechtsgebouw van mening waren dat ik 15 augustus voor de politierechter mocht verschijnen). Dit is (weer eens) niet uitgekomen, dat is jammer aan de ene kant en fijn aan de andere kant (want ik baal van elke dode die niet nodig is...).

Wat een praatjes heeft die meneer Venema toch! Dat zult u nu wel denken toch? En in hoge mate van waarschijnlijkheid zitten jullie allemaal nog in een hardnekkige en consequente ontkenningsfase met betrekking tot die 52 doden in India. Maar laat ik stoppen met dat gezeur over India, per slot van rekening waren dat er maar 52 en voor mijn doen is dat 'minder' dan de gemiddelde 'werkweek'.

Nee nogmaals, ik wil graag eens komen praten met het hogere kader en dan uitsluitend en alleen over de periode voor 11 september 2001 en eventueel de eerste 2 maanden na afloop van die periode. Want u heeft alleen kennis van de 'Amerikaanse versie' in deze en die is niet geheel en al volgens de waarheid, een paar details missen maar die details zijn nogal fundamenteel.

En het is belangrijk dat deze details in het publieke domein komen, niet omdat ik beroemd wil worden ofzo (sterker nog, daar zie ik als een berg tegenop) maar gewoon omdat de waarheid de waarheid is. Nu zijn er alleen politieke spelletjes en een republikeinse president in America die de War on Terror constant in zijn eigen politieke voordeel gebruikt.

Op lange termijn lijkt mij dit niet goed voor de andere landen op deze aardkloot, daarom ben ik zo heftig vaak. Verder is het van belang om op te merken dat ik na twee jaar intensief onderzoek voldoende aanwijzigen heb om mijn visie op de 11 september gebeurtenissen te kunnen verdedigen, dat doe ik nu dus want 52 doden is toch maar 'peanuts' zoals de Amerikaantjes dat zeggen?

Verder wil ik jullie nogmaals schriftelijk en van tevoren waarschuwen voor de reeks bommen die in hoge mate van waarschijnlijkheid gaan knallen vanaf datum 5 september 2003. Denk nu aub weer niet dat ik bluf, aan de ovj heb ik eind juli ook al kenbaar gemaakt dat augusmaand = knalmaand en dat is ook netjes uitgekomen.

Sorry, maar dat was even nodig als zijnde een 'ondersteunend element' in mijn visie op de 11 september gebeurtenissen, misschien is het u ook opgevallen dat de Amerikaantjes geen waarschuwing hebben doen uitgaan voor extra aanslagen in de maand augustus. Dat lijkt vrij hypocriet, maar als zij dat wel zouden doen dan zouden zij impliciet toegeven dat mijn visie op 11 september nogal veel hout snijdt. Koste was kost zullen zij dit voorkomen en ik ben misschien een hond dat ik zoveel extra laat knallen maar zijn zijn nog veel hondachtiger door er niet op in te gaan.

Is u eindelijk wakker en snapt u de dimensies een beetje? Ik ben namelijk toch wel bang dat u er nog helemaal niets van snapt, het menselijk brein is een gek ding en gaat vaak niet achter de waarheid aan maar zoekt het in confortabele gemeenplaatsen. Wist u wel dat er ooit bijna eens een atoombom gestolen is alleen maar omdat ik een kapot autoruitje had? Een kapotgeslagen autoruitje met veel kinderstickers erop deed bij mij een klein knopje omgaan en het was bijna raak.... Snapt u de dimensies nu een beetje? Fijn.

Maar ik wil graag, ja dolgraag eindelijk eens zinvol contact met wat hogere echolons van de overheid. Ik heb het vele maanden goedschiks geprobeerd, dat is steeds mislukt en nu spreek ik een iewat andere taal. Maar het klokje tikt door dus zeg niet dat ik u niet gewaarschuwd heb!

Dan wat 5 september betreft; Voor die datum staat een huisuitzetting gepland. Moet u vooral proberen, het is jammer van mijn persoonlijke spullen en het is jammer dat ik dan niet door kan werken met het minimaliseren van terreur aanslagen maar dat heeft deze overheid zelf in de hand. Ik was mijn handen in onschuld zoals dat heet, maar 5 september en verder is in wezen een dodelijke datum en het is maar even dat ik dit nogmaals schriftelijk wil melden. Met vriendelijke groet,

 

 

 

Reinko Venema. 

 

________________________________________________

 

May be it would be nice to ask to the police the next two interesting questions, lets cal it an old question and a new one. Start with the 'old version':

  • When I finally will meet the major of this city, will this major be definitely two inches smaller and will he talk that strange?
  • Is the major after two years still talking that strange because in facts the balls are missing & therefore it looked two inches smaller two years ago?

In case you don't grasp the details it could be wise to read story nr01 on the index to TheStoriesProject.  

 

 

  

 

 

Back to Part 24b

 

 
 

End of extra text.

 

 

 

 

 

_____________________________________________________________

  Homepage         Disclaimer to these pages        Part XXIII      Part XXIVb        Index to birth of Kweb