Title: Prosecuting info Part V;
What content to this one, ridiculizzzation or so?

  

The letter nr 05/
De brief nr 05.

 

Homepage         Story index        Letter index        

  
Posted 17 April 2003  

Zaak: Maartje Doetz tegen (verdachte) Reinko V, deel V.
Datum aangifte: Ergens in Oktober 2001.

  
Opmerking 1 (vooraf): Walging walging walging, alleen maar walging is wat ik voel als ik denk aan de mensen die werken in het gerechtsgebouw. Walging zo diep, zo diep. Neem enkel en alleen het feit dat ik nooit en te nimmer antwoord kreeg op mijn (gewone) brieven aan hun. Nooit nooit nooit, maar ik ging wel failliet ondertussen. Volgens de 'koele bereken methode' wachten ze gewoon totdat ik echt flip om mij dan hardhandig te (laten) arresteren. Maar mijn walgelijke huftertjes, ik zal zorgvuldig niet flippen, dat doen anderen wel voor mij. 

Opmerking 2 (vooraf): Heerlijk voorafje bij dit vijfde schrijven is een grappig 'moreel dilemma'. Mag ik bijvoorbeeld schrijven 'Die MBO agentjes vinden de emoties van een blond krampkutje veel belangrijker dan die 3000 doden van een paar maand eerder'? Mag dat?
Ja, dat mag. Klinkt misschien niet zo politiek correct, maar als ik een homo was geweest zouden de agentjes dan met hetzelfde enthousiastme doorwerken? Geloven we dat nou echt? Kom nou....
Maar ach, het geheel is zodanig opgezet dat alle 'juridische aanvallen' uiteindelijk de '11 september kwestie' moeten beantwoorden. Het zal dus gradueel ruiger en ruiger worden, dank voor uw aandacht.

Opmerking 3: In deel V is deze opmerking nr 03 overduidelijk alleen maar bladvulling. Het zij zo, maar toch heb ik de vage indruk dat er ergens een aardappelschilmesje ligt to wachten op n of andere officier van justitie. Het zij zo, ik snij en jullie mogen slikken...

 

Geachte dames en heren procureur,  

 

Nummertje vijf vijf vijf zei hij drie keer keer keer. Wat doen we in nummertje vijf? Gaan we weer lekker super grof op die arme Maartje inhakken? Of zal ik op mijn knien gaan en zeggen van 'Sorry Maartje, sorry'? Ga ik dat doen?

Nee natuurlijk, niets van dit. Wij gaan in detail wat briljante uitspraken van (gekwalificeerde!!) psychologen en psychiaters bekijken. Want er zijn frappante verschillen tussen relatief laaggeschoolde agenten en rechercheurs (die veel sneller snappen 'hoe het werkt' trouwens) en die academische luitjes van zo'n namaakstudie. 

Nog meer in detail, ik laat u kennis maken met de werkwijze van dat wat zich de creme de la creme van de Groninger forenzische psychiatrie noemt. Laat ik positief beginnen, wat hoopte ik toen ik opmerkzaam werd gemaakt op mogelijke afspraken met forensisch psychologen? Ik was erg positief hierover, laat ik een paar punten noemen:

  • Ik hoopte dat het mogelijk was om serieus te praten over de eventuele invloed van bepaalde verhalen op bepaalde figuren. In detail kan men aan Mohammed Atta denken, maar er zijn natuurlijk meer.
  • Ik hoopte dat het mogelijk zou zijn om bepaalde daadwerkelijk gebeurde feiten (bekend van krant en televisie) in detail en op micronivo te analyseren.
  • Etc etc, zelfs een diskette met de 'timeline' afgegeven.  

Helaas, helaas, ik doe mijn best maar alle normale manieren van 'diagnose stellen' worden natuurlijk weer met voeten getreden. Beste Frits, mag ik jou als eerste op fundamentele wijze vernederen? Jij bent degene die het juridisch apparaat met n of ander (op voorhand lachwekkend) rapport zal voeren. Beste Frits, vanwege je volgende uitspraak ben jij zeker de sukkel van 2003:

Ja wat wil je, als iemand met zo'n verhaal aankomt?

Ja beste Frits, wat ben jij een sukkel. Heb je nooit de standaard manier van 'diagnose stellen' onder de knie gekregen ofzo? Ja Frits, de Iraakse minister van informatie heeft aan jou een geduchte concurrent want jij kunt zo gaaf uit de hoek komen. Wat denken we van:

Maar heb je al niet acht jaar lang problemen?

Nee nee lieve Frits, de problemen hebben een duidelijke grens in tijd. Dat heet ook wel 'nine eleven', ik denk dat je wat in de war bent met mijn drugsgebruik. 
Ach ach, drugs. De meest ultieme briljantie is geobserveerd door mij. Eerst is de 11 september hypothese volslagen nonsense omdat ik af en toe herione rook. Rook ik godverdomme meer dan drie weken helemaal niks en kom weer met de hypothese en we hebben:

Het kan wel zes maanden duren voordat zo'n waan voorbij is....

Man man, stel je eens voor dat ik vertel dat ik af en toe een glas water drink. Moet ik dan eerst vijf jaar geen water meer drinken voordat men eens serieus doet? Maar, zoals altijd in het 'Frits geval', er is meer. Frits was toch wel echt verbaasd toe hij zei van:

Dus je hebt je eigen computer gerepareerd?

Ja Frits, ik heb mijn eigen computer gerepareerd. Is dat nu geen wonder? Ja het was echt een wonder, ik had zelfs van die technische dingen als 'fdisk' en 'format c:\' nodig, nou ben ik nu niet vreselijk knap? Maar waarom verwar je mijn 'belastingdienst formulier invul gedrag' met cognitieve kwaliteiten?
Het is mijn haat tegen deze staat die de wortel is aan mijn 'cognitieve onvermogen' om ook maar n belasting biljet in te kunnen vullen. Haat Frits, hevige haat en brandende haat dat het kacheltje in mijn hart hartgrondig doet gloeien. Ik geloof in mijn weg en ik geloof in de juistheid van de zogenaamde 'trigger hypothese' en al degenen die duidelijk in mijn weg staan moet ik vernietigen. 

Laten wij niet afdwalen en verdergaan met ridiculisatie van Frits. Reinko weet dat als je mijn denkwereld goed wilt snappen, dan moet je de timeline lezen. Dus doet Reinko een heleboel moeite en zet alles mooi op een diskette (want Frits heeft geen internet op het werk) en geeft dit af. Met het verzoek om n en ander even te lezen omdat communicatie anders niet veel zin had. Wat doet onze Frits?

Als ik dit ga lezen, dan kan ik jou geen goede hulp geven. Je bent wel een vreemde vogel.

Jaaa Frits, ik weet al heeeeeeeeeeeeel lang dat ik een vreemde vogel ben. Lieve Frits, 11 september was niet eens mijn eerste vliegtuig, nee het maagdendom is van veel veel langer terug. Maar even terugkerend naar 'dan kan ik jou geen goede hulp geven'.
Daarmee bedoelt Frits het invullen van huursubsidie formulieren en het aanvragen van een bijstandsuitkering en allemaal meer van dat spul. Dat is heel lief Frits, maar omdat ik van mening ben dat die arme Iraakse kindertjes ook een beetje van dit soort uitkeeerinkjes mag hebben zie ik er zelf maar even van af de laatste tijd. Mijn kacheltje loopt nog steeds op pure haat, doe daar wat zinnigs aan svp. Maar dat kan je toch niet want je volgende uitspraak is de meest mooie. Het gaat over dat ik wat meer geld nodig heb (om rekeningen enzo te kunnen betalen):

Maar dat zou neerkomen op subsidiering van bepaalde stoffen. 

Ja Frits, dat is waarlijk briljant! Ik noem dat ook wel 'dom als de hel', vertel mij niks over deze materie geachte shrink. Zo vaak heb ik hogere echolons ontmoet en zo vaak kwam het voor dat de gezichten die ik ontmoette overduidelijke bepaalde pilletjes geslikt hadden op die dag. Je maakt mij niets wijs omtrent dit en geniet eens van al die doden, trek daar nu eens een uurtje voor uit en gedenk deze mensen die gestorven zijn aan dit soort van 'mindsets'.  Geniet van de emotie Frits, maar blijf wel iewat stabiel svp.

Nou nou, einde ridiculisatie. Begin van het 'nasty spul':

_____Nasty_____Nasty_____Nasty_____Nasty_____

Rejoice in 29 jan! Het 'keel snij' geval en de gijzeling van die stomme officier van justitie waren begrijpelijk voor mij. Gewoon 'logisch' en 'past wel', nogmaals er hadden ook vijf of zes van dat soort gevalletjes kunnen zijn die dag....
Maar dat geval van die gevangenen bewaarder in Leeuwarden was zonder meer vreemd. Met een stuk gereedschap was zij verrot geslagen de dood in, dit was zonder meer apart omdat de dader al een poos opgesloten zat. Ja, met interesse zal ik de details volgen die in deze zaak misschien boven komen drijven (maar ik denk dat er weining journalisten zijn die dit volgen en dat het OM zijn/haar bek weer eens zorgvuldig op slot houdt). Nogmaals: Lafbek classificatie&kwalificatie door bekwaam statisticus. 
Lafbekjes, doe eens normaal. Of moet ik vragen van doe eens dapper? 
  

_____EndNasty_____EndNasty_____EndNasty_____

 

 

_________________________________________________  

 

 

En dan zijn we alweer aan het einde van det vijfde deel in deze uiterst merkwaardige correspondentie die over zuiver fictieve materie gaat. Zal ik een stuk of dertig van deze fictieve brieven schrijven? Het lijkt misschien wel een beetje grof maar geloof mij maar, het kan echt nog veel erger hoor...
Zeg mijn lieve lezertjes, zullen die laffe overheids dienaren op deze fictieve brieven reageren? Mijn verwachting is dat er weer eens helemaal niets gaat gebeuren, ze wachten waarschijnlijk nog steeds tot ik een keer eens echt 'flip'. Maar helaas, dat doe ik niet. Langzaam bouw ik de spanning stukje bij beetje op en elk volgend 'fictief briefje' zal een ietsie pietsie groffer zijn.
Ja, ik heb er wel zin in; een echte 'showdown' zo vlak na Iraq. De generaal onder de naam Franks zei vlak voor de Iraakse oorlog 'We don't do body counts.'.
Reinko zegt; Ik ook niet in dit 'lokale feestje'. (&Wie helpt, ja wie helpt?)

 

 

 

 

 

Met vriendelijke groeten aan uwe conitieve hoogheden waarvan de maat onmeetbaar is,

 

 

 

Reinko Venema, (the specialist in 'hate writing').
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oops, oops this was rough! This sure was rough writing and what will the long term outcome be of this? 
Will the local courts get a bit of speed now and soon make the trial of the next cases against me? Do they need 'more investigation'? Or are those cases suddenly put into 'sepot' (=depot) too? You just never know with these folks, you just never know.

And was it wrong for me to name 'her name' or was this wise? After all, a long time ago I mentioned this possibility and now it is done. It is just done, sorry for the inconvinience but again to many months did go by. But this sure is 'on the border', that hefty 'soul advice' from the first letter might be unwise in the long run. Who knows, we just wait and see what the future has in store for some of us and what echo's from the past mulitply in dangerous ways.  

 

 

 

 

Title: I want my Taliban axe back from the local cops.
Anthrax is still puzzling my mind, can it be some real coincidence? I hope it is, that would be nice and making stuff more 'juridical safe'....

 

_____________________________________________________________

Homepage         Story index        Letter index